Älä mene halpaan

Lasissa kumpikin näyttää samalta, mutta oikeasti vain toinen on maitoa. Toista ei saa edes maidoksi kutsua, sillä se on maitovalmisteella jatkettua halpamaitojuomaa. Valitessasi Satamaidon maidon tiedät saavasi oikeaa maitoa viimeistä pisaraa myöten. Seuraavan kerran maitohyllyn äärellä seisoessasi mieti, paljonko arvostat oikean maidon raikasta makua ja luontaisia ravintoarvoja.

Älä mene halpaan

Lähimaito on luonnollekin parempi.

Maidon matka maatilalta ruokapöytään saattaa olla yllättävän pitkä. Ajomatka tilalta meijeriin ja meijeristä kaupan hyllylle voi venyä satoihin kilometreihin. Maito ei tuollakaan matkalla happane, mutta kuljetus synnyttää mittavan hiilijalanjäljen. Valitsemalla kaupassa Satamaidon maidon saat oman maakunnan maitoa, joka tuotetaan, kuljetetaan ja jalostetaan mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Siksi voitkin juoda sitä sekä hyvällä maulla että puhtaalla omallatunnolla.

maitokauppa

 

Maitokaupassa saa vetää kotiinpäin.

Oman maakunnan maidossa on paljon muutakin hyvää kuin raikas maku. Satamaitoa juodessasi olet kanssamme turvaamassa paikallisen maidontuotannon tulevaisuutta sekä työtä ja toimeentuloa kaikille maitoketjussa mukana oleville. Itsenäisen, satakuntalaisten maidontuottajien omistaman osuuskuntamme työn tulokset koituvat kotiseutumme parhaaksi eivätkä valu maakunnan tai maan rajojen ulkopuolle. Siksi tiedämme, että vastuullisesti tuotettu paikallinen maitomme maistuu parhaalta sinunkin suussasi.

 


Lue lisää artikkeleita

Maito ja maitovalmisteet – hyvä vai paha?

Maito ja maitovalmisteet edistävät ravitsemussuositusten toteutumista ja voivat suojata yleisiltä kroonisilta sairauksilta. Sen sijaan hyvin vähän haittavaikutuksia on raportoitu.
Näin totesivat mm. tanskalaiset tutkijat tieteellisessä katsausartikkelissa, jossa arvioitiin meta-analyysien pohjalta maidon ja maitovalmisteiden vaikutuksia lihavuuden, tyypin 2 diabeteksen, sydän- ja verisuonitautien...
Lue lisää »

MAIDON TAKANA: Yyteri ja Uma uusimpia lehmien eliittikerholaisia Satakunnassa

Lehmillä on olemassa oma eliittikerhonsa. Kyseessä ovat satatonnarit. 100-tonnin kantakirjaluokkaan on jälleen kesän aikana merkattu myös uusia satakuntalaisia lehmiä. Kokemäkeläinen Uma kirjattiin kesäkuussa ja Eurassa asustava Yyteri heinäkuussa.
Satatonnareita on Suomessa yhteensä noin 700. Satatonnarit ovat lehmiä, jotka ovat tuottaneet elinaikanaan 100 000 litraa maitoa. Jotkut lehmät saavut...
Lue lisää »

Uusimmat artikkelit

 

Arkisto