Älä mene halpaan

Lasissa kumpikin näyttää samalta, mutta oikeasti vain toinen on maitoa. Toista ei saa edes maidoksi kutsua, sillä se on maitovalmisteella jatkettua halpamaitojuomaa. Valitessasi Satamaidon maidon tiedät saavasi oikeaa maitoa viimeistä pisaraa myöten. Seuraavan kerran maitohyllyn äärellä seisoessasi mieti, paljonko arvostat oikean maidon raikasta makua ja luontaisia ravintoarvoja.

Älä mene halpaan

Lähimaito on luonnollekin parempi.

Maidon matka maatilalta ruokapöytään saattaa olla yllättävän pitkä. Ajomatka tilalta meijeriin ja meijeristä kaupan hyllylle voi venyä satoihin kilometreihin. Maito ei tuollakaan matkalla happane, mutta kuljetus synnyttää mittavan hiilijalanjäljen. Valitsemalla kaupassa Satamaidon maidon saat oman maakunnan maitoa, joka tuotetaan, kuljetetaan ja jalostetaan mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Siksi voitkin juoda sitä sekä hyvällä maulla että puhtaalla omallatunnolla.

maitokauppa

 

Maitokaupassa saa vetää kotiinpäin.

Oman maakunnan maidossa on paljon muutakin hyvää kuin raikas maku. Satamaitoa juodessasi olet kanssamme turvaamassa paikallisen maidontuotannon tulevaisuutta sekä työtä ja toimeentuloa kaikille maitoketjussa mukana oleville. Itsenäisen, satakuntalaisten maidontuottajien omistaman osuuskuntamme työn tulokset koituvat kotiseutumme parhaaksi eivätkä valu maakunnan tai maan rajojen ulkopuolle. Siksi tiedämme, että vastuullisesti tuotettu paikallinen maitomme maistuu parhaalta sinunkin suussasi.

 


Lue lisää artikkeleita

MAIDON TAKANA: Maitoauton kuljettajana miljoonien litrojen mies

Kello on seitsemän. Yrittäjä Ilkka Laitila hyppää maitoauton kyytiin ja lähtee ajamaan kohti Kullaata, jossa on kierroksen ensimmäinen pysähdyspaikka.  Tätä ennen auto on jo pesty ja testausvälineet otettu mukaan. – Jokaiselta tilalta otetaan näyte antibioottijäämien varalta, Ilkka selvittää.
Ilkka Laitila on toiminut yrittäjänä vuodesta 2001 lähtien. Tällä hetkellä käytössä on kaksi autoa j...
Lue lisää »

Suomalaiset käyttävät maitoa usein ja monipuolisesti

71 prosenttia aikuisista käyttää maitoa päivittäin tai useana päivänä viikossa ja noin kerran viikossa 6 prosenttia. Kahdeksan prosenttia ilmoittaa, ettei käytä maitoa lainkaan.
Jogurttia, viiliä tai rahkaa päivittäin tai useana päivänä viikossa käyttää yli puolet suomalaisista. 17 prosenttia aikuisista nauttii jotain näistä noin kerran viikossa. Vain viisi prosenttia aikuisista ei käytä lainkaan...
Lue lisää »
  • 1

Uusimmat artikkelit

 

Arkisto