Satamaidolta vapaan lehmän maitoa

Satamaito uskoo hyvään tahtoon ja sinnikkyyteen. Teemme joka päivä työtä hyvinvoivien lehmien, tyytyväisten tuottajien ja pienemmän hiilijalanjäljen puolesta. Ja ruokahävikkiä vastaan. Nyt maitomme ovat myös vapaan lehmän maitoa.

Vastuullisen ja kannattavan maidontuotannon perusta rakennetaan Satamaidon kotitiloilla, joissa pidetään hyvää huolta eläinten hyvinvoinnista. Hyvinvoiva eläin tuottaa usein enemmän, ja suurempi tuotos lisää tilan kannattavuutta.

Kaikkien satamaitolaisten tuottajatilojen kanssa on solmittu laatusopimukset, joiden yhtenä osana on lehmien hyvinvointi. Tiloilla on myös käynnissä Satafoodin Elinvoimaa ja hyvinvointia maitotiloille -hanke, jossa tuottajat perehdytetään uuden hyvinvointimittariston käyttöön. Sen avulla he voivat arvioida ja parantaa eläinten hyvinvointia entisestään.

Pelkkää hyvää – aiempaa pidempään

Satamaidon vastuullistyötä tukevat myös suositut, pitkään säilyvät maidot. Pidempi säilyvyys hyödyttää kaikkia – kauppa saa enemmän myyntiaikaa, sinä saat rauhassa nauttia maitosi ja ruokahävikki vähenee! Lisäksi tämä jopa useita viikkoja hyvänä säilyvä, raikkaalta maistuva maito on nykyään vapaan lehmän maitoa, joka tulee kotitilojemme pihatoissa asuvilta lehmiltä. Siitä syystä tutuissa maitotölkeissä komeilee nyt vapaan lehmän maito -merkintä!