Tärkeä askel kohti tulevaisuutta

Satamaidon Ulvilan meijeri vihittiin käyttöön

Meijerin tilat Porissa eivät mahdollistaneet enää kasvua, joten ainoaksi vaihtoehdoksi  jäi uusien tuotantotilojen rakentaminen, kertoo toimitusjohtaja Jarmo Oksman muuton taustoista.  – Löysimme logistisesti erinomaiselta paikalta, VT2:n varrelta, meille sopivan kiinteistön, josta saamme remontoimalla ja lisärakentamalla meijerin kustannustehokkaasti. Uponorilta vapautuneen kiinteistön tontti on kooltaan 10 hehtaaria ja rakennusten pinta-ala 1,7 ha.

Suunnittelu, remontointi ja uudisrakentaminen aloitettiin syksyllä 2014. Viime syksynä aloitetut prosessiasennukset sekä uudisrakennus- ja muutostyöt ovat lähes valmiina.  Parhaillaan tehdään laitoksen automatisointia ja viimeisiä laiteasennuksia. Lisäksi Porista siirtyy vielä myöhemmin muun muassa siiloja ja pakkauskoneita Ulvilaan. Prosessin mekaaninen käyttöönotto ja testaukset aloitetaan tämän syksyn aikana varsinaisten tuotetestauksien sekä tuotannon käynnistymisen ajoittuessa ensi vuoden alkuun.

Satamaidon arvojen mukaisesti projektissa on suosittu paikallisuutta. Rakennusprojekti on tarjonnut viime vuodet töitä usealle kymmenelle satakuntalaiselle tekijälle. Samoin on suosittu paikallisia ja kotimaisia liikkeitä sekä toimittajia. Muun muassa jälkipakkaamon koneet ja laitteet tulevat Karviasta, seinäelementit Sastamalasta ja kaikki maitosiilot tilattiin Ähtäristä.

Maitoa jalostetaan Satamaidossa noin 50 milj. litraa vuodessa. Omia työntekijöitä on 60 ja  lisäksi kuljetuksissa työskentelee noin 40 henkeä. Maidontuottajia Satamaidolla on tällä hetkellä Satakunnassa, Pirkanmaalla sekä Etelä-Pohjanmaalla yhteensä 176. Uudet tilat mahdollistavat tuotannon kasvattamisen ja näin ollen Satamaito toivottaa myös kaikki uudet tuottajat tervetulleiksi mukaan Osuuskuntaan.

Satamaidon tuotteita käyttää päivittäin lukuisa määrä kuluttajia, joiden yksi tärkeimmistä ostokriteereistä on nimenomaan paikallisuus. Tuore lähimaito on edelleen tärkeä osa satakuntalaista ruokapöytää. – Vahvuutenamme on tuottaa maitoa lähellä asiakastamme. Voimakkaasta hintakilpailusta ja alan murroksesta huolimatta olemme pystyneet investoimaan ja nyt maitomarkkinoilla näkyy myös piristymisen merkkejä. Haluamme jatkossakin palvella paikallisia kuluttajia sekä huolehtia laajentuvasta asiakaskunnastamme myös maakunnan ulkopuolella, kertoo Oksman.

Investoinnin kokonaiskustannukset nousevat noin 23 miljoonaan euroon, josta rakentamisen osuus on 10 miljoonaa ja loput 13 milj. euroa kohdistuvat koneiden ja laitteiden hankintoihin sekä asennustöihin. Projekti onkin ollut myös Satamaidon tuottajien vahva kannanotto siihen, että maidontuotantoon Länsi-Suomessa uskotaan tulevaisuudessakin.

Satamaidon Ulvilan meijerin vihkiäistilaisuus pidettiin perjantaina 18.8. Tilaisuuden avasi Satamaidon hallituksen puheenjohtaja Jyrki Soukainen ja juhlapuhujana oli elinkeinoministeri Mika Lintilä. – Yksi askel on vihkimisen myötä saavutettu. Olemme ylpeitä siitä, että tämän investoinnin myötä voimme jatkaa ja kehittää toimintaamme ja saamme tarjota jatkossa paikallista maitoa myös uusien maitotuotteiden muodossa, toteaa Oksman.

Lisätiedot:
Jarmo Oksman,
toimitusjohtaja
p. 044 722 6100
jarmo.oksman@satamaito.fi


Julkaistu 20.8.2017

Kerro kavereille: