Satamaito tekee hyvää monin tavoin

Maito on monipuolinen ravintoaineiden lähde, minkä ansiosta maitotuotteiden käyttöä suositellaan myös suomalaisissa ravitsemussuosituksissa. Maito sisältää luonnostaan lähes kaikkia ihmisen päivittäin tarvitsemia ravintoaineita maistuvassa ja helposti nautittavassa muodossa.

Luustoa vahvistavaa kalsium

Kalsiumia tarvitaan ihmisen kaikissa elämänvaiheissa rakentamaan, vahvistamaan ja ylläpitämään luustoa ja hampaita. Maito tunnetaan ylivoimaisena kalsiumin lähteenä, eikä suotta. Maidon sisältämä kalsium imeytyy elimistöön muista ruoka-aineista saatavia paremmin, mitä edistää myös useimpiin maitotuotteisiin lisätty D-vitamiini. Sen ansiosta jo neljä lasillista maitoa päivässä takaa riittävän kalsiumin saannin kaiken ikäisille.

Korkealaatuista proteiinia lihaksille

Proteiini on kalsiumin ohella tärkeimpiä ravintoaineitamme. Kalsiumin huolehtiessa luustomme hyvinvoinnista vastaa proteiini lihasten ja kudosten kunnosta. Sen lisäksi proteiinit säätelevät elintoimintojamme sekä parantavat vastustuskykyämme. Maidon proteiinilla on kaikista proteiininlähteistä paras aminohappokoostumus, sillä se vastaa suoraan ihmisen tarvetta. Hyvin imeytyvien proteiinien ansiosta maito kuuluukin luonnollisena osana lihaskunnosta huolehtimiseen.

Vitamiineja hyvinvoinnin ylläpitoon

Vitamiinit ovat elimistöllemme elintärkeitä aineita, joiden saanti on nauttimamme ravinnon varassa. Maito sisältää muun muassa useita B-ryhmän vitamiineja, jotka edistävät hyvää yleiskuntoa, vaikuttavat aineenvaihduntaamme sekä ovat välttämättömiä kasvulle ja kehitykselle. Lisäksi saamme maidosta runsaasti esimerkiksi näkökyvylle ja iholle tärkeää A-vitamiinia. Maidon sisältämät vitamiinit ovat lisäksi hyvin imeytyviä, minkä ansiosta elimistömme voi käyttää ne tehokkaammin hyväkseen.

Erinomainen myös kivennäislähteenä

Maito sisältää myös kaikkia ihmiselle välttämättömiä kivennäisaineita. Jokaisella niistä on oma tehtävänsä luuston, lihasten, hermoston ja elinten rakenteessa, aineenvaihdunnassa ja toiminnassa. Pääosa maidon kivennäisaineista on vesiosassa, mikä tekee myös rasvattomista maitovalmisteista ja piimästä hyviä kivennäisaineiden lähteitä.

Maito sopii juomaksi liki jokaiselle

Ravitsemuksellisesti monipuolista maitoa ei kannata vältellä rasvan tai laktoosin takia. Satamaidon maidoista löytyy niin vähälaktoosisia, laktoosittomia, vähärasvaisia kuin rasvattomiakin tuotteita. Tutustu ja löydä omaan makuusi sopivin!