Hiilineutraalia maitoa vuoteen 2035 mennessä

Me satamaitolaiset kannamme vastuumme maidontuotannon ympäristövaikutuksista ja pyrimme vähentämään niitä aktiivisesti. Vähennämme muun muassa päästöjä ja sidomme niitä ilmasta tuottaaksemme hiilineutraalia maitoa viimeistään vuonna 2035.

Lue lisää

Hyvää ja raikasta uusissa pakkauksissa. Uutuutena kotimainen kartonki

Kannamme vastuumme maidontuotannon ympäristövaikutuksista sen kaikilla osa-alueilla ja siksi on tärkeää, että kehitämme uusia vastuullisia ratkaisuja myös pakkausmateriaaleihimme. Yhden litran pakkauksemme ovat kotimaisen Stora Enson kartonkia, jota valmistetaan Suomessa. Nestekartonkipakkauksissa käyttämämme kartonki on aina FSC-sertifioitua kartonkia. Vastuullisuustyössämme vähennämme myös muovin käyttöä sekä tutkimme mahdollisuutta ottaa käyttöön biopohjaiset kartonkipakkaukset. Pakkaustemme uusi raikas ulkonäkö kertoo entistäkin ehommasta Hellistä, jonka iloinen ilme tulee piristämään kauppojen hyllyjä helmikuusta alkaen – pakkaus ja purkki kerrallaan.

Lue lisää
9

Korkeimman tason IFS Food -sertifikaatti

Olemme ensimmäisiä meijereitä Suomessa, joilla on IFS Food -sertifikaatti käytössä.

19

FSC-sertifioidut pakkaukset

FSC-sertifioitu kartonki valmistetaan vastuullisesti ja kestävästi hoidetuista metsistä.

6

Helli voi hyvin - voi sinäkin

Maidontuotannossa lehmän hyvinvointi on tärkeää, sillä vain tyytyväinen, terve lehmä tuottaa hyvälaatuista maitoa.

Käytämme vastuullisesti tuotettua sähköä

Me satamaitolaiset olemme arvojemme mukaisesti varmistaneet, että kaikki meille välitetty sähkö on alkuperätakuumerkittyä ja 100% uusiutuvilla energialähteillä tuotettua. Ympäristöraportissamme sähkön alkuperä on todistuksella osoitettavissa.

Lue lisää

Satamaito-tuotteiden pidempi säilyvyysaika vähentää ruokahävikkiä

Ruokahävikin hillitseminen on oleellinen osa ruoan ilmastovaikutusten pienentämistä. Satamaidolla valmistetaan pastöroituja maitoja ja laktoosittomia maitojuomia, jotka maistuvat raikkaalta maidolta perinteisten pastöroitujen maitojen tapaan, mutta säilyvät pidempään. Piimien ja kermojenkin säilyvyys on kahdesta kolmeen viikkoon.

Lue lisää
9

100% uusiutuvaa energiaa

Kaikki meille välitetty sähkö on alkuperätakuumerkittyä ja 100% uusiutuvilla energialähteillä tuotettua.

19

Pidempi säilyvyysaika

Ruokahävikin hillitseminen on oleellinen osa ruoan ilmastovaikutusten pienentämistä. Pidempi säilyvyysaika on nopea ja luonnollinen tapa vähentää ruokahävikkiä.

6

Kohti hiilineutraalia tuotantoa

Vähennämme muun muassa päästöjä ja sidomme niitä ilmasta tuottaaksemme hiilineutraalia maitoa viimeistään vuonna 2035.