Vastuullista meijeritoimintaa

Me satamaitolaiset kannamme vastuumme maidontuotannon ympäristövaikutuksista ja pyrimme vähentämään niitä aktiivisesti.

Lue lisää

Hyvästi fossiiliselle muoville ja isolle hiilijalanjäljelle!

Satamaito on mukana edistämässä vastuullista meijeriteollisuutta. Olemme vaihtaneet tuotteidemme pakkaukset fossiilivapaaseen ja ilmastohellään versioon. Tuotteiden hyvä maku pysyy, vain pakkausmateriaali vaihtui!

Lue lisää
9

Korkeimman tason IFS Food -sertifikaatti

Olemme ensimmäisiä meijereitä Suomessa, joilla on IFS Food -sertifikaatti käytössä.

19

Ympäristöfiksut pakkausmateriaalit

Pakkauksemme pohjautuvat uusiutuviin luonnonvaroihin ja ovat 100 % biopohjaisia.

6

Sydänmerkki -tuotteet

Satamaidon sitoutuminen terveellisiin ja luonnonmukaisiin valintoihin on palkittu: rasvattomat tuotteemme ovat nyt Sydänmerkittyjä!

Lue lisää

Käytämme vastuullisesti tuotettua sähköä

Me satamaitolaiset olemme arvojemme mukaisesti varmistaneet, että kaikki meille välitetty sähkö on alkuperätakuumerkittyä ja 100% uusiutuvilla energialähteillä tuotettua. Ympäristöraportissamme sähkön alkuperä on todistuksella osoitettavissa.

Lue lisää

Satamaito-tuotteiden pidempi säilyvyysaika vähentää ruokahävikkiä

Ruokahävikin hillitseminen on oleellinen osa ruoan ilmastovaikutusten pienentämistä. Satamaidolla valmistetaan pastöroituja maitoja ja laktoosittomia maitojuomia, jotka maistuvat raikkaalta maidolta perinteisten pastöroitujen maitojen tapaan, mutta säilyvät pidempään. Piimien ja kermojenkin säilyvyys on kahdesta kolmeen viikkoon.

Lue lisää
9

100 % uusiutuvaa energiaa

Kaikki meille välitetty sähkö on alkuperätakuumerkittyä ja 100 % uusiutuvilla energialähteillä tuotettua.

19

Pidempi säilyvyysaika

Ruokahävikin hillitseminen on oleellinen osa ruoan ilmastovaikutusten pienentämistä. Pidempi säilyvyysaika on nopea ja luonnollinen tapa vähentää ruokahävikkiä.

6

Vastuullista meijeritoimintaa

Me satamaitolaiset kannamme vastuumme maidontuotannon ympäristövaikutuksista ja pyrimme vähentämään niitä aktiivisesti.