Kotimaista, raikasta ja hyvänmakuista maitoa - Hellimme pelkkää hyvää

Me Satamaidolla uskomme hyvään tahtoon ja sinnikkyyteen, ja teemme joka päivä töitä hyvinvoivien lehmien ja tyytyväisten maidontuottajien puolesta. Siksi maitomme tulee kotitiloilta ja niiden pihatoissa asuvilta vapailta lehmiltä. Omilla toimillamme pyrimme myös pienentämään hiilijalanjälkeä ja taistelemaan ruokahävikkiä vastaan. Olemme ensimmäisiä meijereitä Suomessa, joilla on IFS Food -sertifikaatti käytössä. Toimintamme, joka pohjautuu standardin korkeimpaan tasoon, auditoidaan vuosittain.

Maitotilojemme lehmien hyvinvointi on tarkassa seurannassa

Maidontuotannossa lehmän hyvinvointi vaikuttaa keskeisesti tuottavuuteen ja kannattavuuteen.  Satamaitolaisten tuottajatilojen tekemän laatusopimuksen lisäksi valtaosa satamaitolaisista tiloista kuuluu nautojen terveydenhuoltorekisteriin Nasevaan, joka edistää lehmien terveyttä ja hyvinvointia.

Lue lisää
9

Korkeimman tason IFS Food -sertifikaatti

Olemme ensimmäisiä meijereitä Suomessa, joilla on IFS Food -sertifikaatti käytössä.

19

FSC-sertifioidut pakkaukset

FSC-sertifioitu kartonki valmistetaan vastuullisesti ja kestävästi hoidetuista metsistä.

6

Helli voi hyvin - voi sinäkin

Maidontuotannossa lehmän hyvinvointi on tärkeää, sillä vain tyytyväinen, terve lehmä tuottaa hyvälaatuista maitoa.

Vähennämme maidontuotannon ympäristövaikutuksia

Tavoitteenamme on tuottaa hiilineutraalia maitoa viimeistään vuonna 2035, ja siihen päästäksemme meidän täytyy vähentää päästöjä ja sitoa niitä ilmasta eri keinoin. Toimenpiteitä ovat muun muassa tuottajien harjoittama vuoroviljely, nurmen lajikirjon lisääminen ja maaperän hiilensidontaa parantavat pellot. Lisäksi käytämme ympäristöystävällisempiä pakkausmateriaaleja samalla kun laadukkaiden tuotteidemme pidempi säilyvyysaika vähentää puolestaan ruokahävikkiä.

Modernin meijerimme toiminta on huipputasoa

IFS Food -standardin korkeimpaan tasoon pohjautuva toimintamme auditoidaan vuosittain. IFS Food on kansainvälisesti tunnustettu standardi elintarvikkeiden turvallisuuden ja laadun sekä tuotantoprosessien sertifioimiseksi. Standardin keskiössä ovat asiakasvaatimukset, tuoteturvallisuus, laatu, laillisuus sekä aitous ja toiminnan läpinäkyvyys.

9

100% uusiutuvaa energiaa

Kaikki meille välitetty sähkö on alkuperätakuumerkittyä ja 100% uusiutuvilla energialähteillä tuotettua.

19

Pidempi säilyvyysaika

Ruokahävikin hillitseminen on oleellinen osa ruoan ilmastovaikutusten pienentämistä. Pidempi säilyvyysaika on nopea ja luonnollinen tapa vähentää ruokahävikkiä.

6

Kohti hiilineutraalia tuotantoa

Vähennämme muun muassa päästöjä ja sidomme niitä ilmasta tuottaaksemme hiilineutraalia maitoa viimeistään vuonna 2035.