Hiilineutraalia maitoa vuoteen 2035 mennessä
Me satamaitolaiset kannamme vastuumme maidontuotannon ympäristövaikutuksista ja pyrimme vähentämään niitä aktiivisesti. Vähennämme muun muassa päästöjä ja sidomme niitä ilmasta tuottaaksemme hiilineutraalia maitoa viimeistään vuonna 2035.
Lue lisääHyvästi fossiiliselle muoville ja isolle hiilijalanjäljelle!
Satamaito on mukana edistämässä vastuullista meijeriteollisuutta. Olemme vaihtamassa tuotteidemme pakkaukset fossiilivapaaseen ja ilmastohellään versioon. Tuotteiden hyvä maku säilyy, vain pakkausmateriaali vaihtuu!
Lue lisääKorkeimman tason IFS Food -sertifikaatti
Olemme ensimmäisiä meijereitä Suomessa, joilla on IFS Food -sertifikaatti käytössä.
Ympäristöfiksut pakkausmateriaalit
Biopohjaiset pakkauksemme pohjautuvat uusiutuviin luonnonvaroihin ja ovat 100 % hiilineutraaleja.
Sydänmerkki -tuotteet
Satamaidon sitoutuminen terveellisiin ja luonnonmukaisiin valintoihin on palkittu: rasvattomat tuotteemme ovat nyt Sydänmerkittyjä!
Vapaa lehmä – pihattonavetan lupsakkaa elämää kotitilalla
Lehmän hyvinvointiin vaikuttavat päivittäiset työt ja elinolosuhteet. Lehmän vuorokaudesta puolet kuuluu lepäilyyn ja märehtimiseen, loppuajan se syö ja käy lypsyllä. Pihattonavetassa lehmän on itse mahdollisuus liikkua pihaton eri osiin syömään, juomaan ja lepäämään.
Lue lisääSatamaitolaisista tuottajatiloista 100 % kanssa on solmittu laatusopimukset
Kaikki satamaitolaiset maidontuottajat ovat sitoutuneet laatusopimukseen, jossa lehmien hyvinvointi on merkittävässä roolissa. Kotitilalla Merikarvialla maitokarjaansa paimentavat Kari Mäkelä ja Seija Latva. Eläinten hyvinvointi oli päällimmäisenä mielessä heidän vaihtaessaan parsinavetasta pihattonavettaan.
– Navetassa on itsekin mukava työskennellä, kun huomaa, että eläimet ovat tyytyväisiä, Seija Latva juttelee.
Lue lisää100% uusiutuvaa energiaa
Kaikki meille välitetty sähkö on alkuperätakuumerkittyä ja 100% uusiutuvilla energialähteillä tuotettua.
Pidempi säilyvyysaika
Ruokahävikin hillitseminen on oleellinen osa ruoan ilmastovaikutusten pienentämistä. Pidempi säilyvyysaika on nopea ja luonnollinen tapa vähentää ruokahävikkiä.
Kohti hiilineutraalia tuotantoa
Vähennämme muun muassa päästöjä ja sidomme niitä ilmasta tuottaaksemme hiilineutraalia maitoa viimeistään vuonna 2035.