MAIDON TAKANA: Satamaidon maitopurkit sopivat erinomaisesti jouluaskarteluun

Perhepäivähoitajat Marika Korpela, Sari Hattukangas-Kuusisto ja Maria Holmi vierailevat hoitolapsineen Porin Suomalaisella palvelukodilla kuukausittain. Vierailuihin kuuluu yhdessäoloa sekä -tekemistä ikäihmisten ja lasten kesken.

Kun me Satamaidolla kuulimme askartelutuokiosta, lahjoitimme mielellämme heidän käyttöönsä maitopurkkiaihioita, vaikka maitoahan perhepäivähoitajien arjessa kuluu ja purkit olisi saatu kasaan sitäkin kautta. Näin kuitenkin hoitajat oikaisivat ensimmäisen vaiheen askartelussa, joka olisi ollut tyhjien maitopurkkien pesu ja kuivaus.

Joulutähdet maitopurkista on helppo valmistaa.

Ensiksi maitopurkista leikataan pohja ja yläosa. Jäljelle jäänyt osa päällystetään halutulla paperilla. Liimapuikkoa käyttäen tuloksesta tulee siisti eikä paperi kupruile.

Tämän jälkeen päällystetty purkki leikataan kahdeksaan 2 cm leveään osaan.

Osat liimataan kiinni toisiinsa yleisliimalla. Puristusapuna on hyvä käyttää vaikka pyykkipoikia. Liimaa osat kiinni toisiinsa yleisliimalla. Jos liimausurakka tuntuu työläältä, voit käyttää liiman sijasta nitojaa.

Kun liima on kuivunut, kiinnitä tähteen lanka.

 

Voit leikata vielä haluamasi värisestä paperista pienet tähdet, jotka liimaat maitopurkkitähden keskiosaan molemmin puolin.

Lopuksi voit ripustaa joulutähden haluamallesi paikalle esille.


Julkaistu 17.12.2017

Kerro kavereille: