Kerma kertoo juhlasta, rahkalla voi keventää
Äitienpäivä, koulujen päättäjäiset, ylioppilasjuhlat lähestyvät. Juhlatarjoilun miettiminen on ajankohtaista.
Kermakakku on hyvä ja perinteinen juhlakakku. Se on helppo valmistaa ja makua voi muunnella maustamalla kermaa esimerkiksi suklaalla ja käyttämällä täytteenä erilaisia marjoja tai hedelmiä. Jos haluaa lisää raikkautta, kerman sekaan kannattaa lisätä maitorahkaa.
Kermoja on moneen tarkoitukseen. On vaahtoutuvia kuohu- ja vispikermoja, on erilaisia ruuanlaittoon tarkoitettuja kermoja ja kahviin sopivia kermoja. Vaahtoutuvasta kermasta voi valmistaa myös kotitekoista jäätelöä.
Kuohukerma on hyvä vaahtokerma, mutta se sopii myös ruuanvalmistukseen. Vispikermasta saa hieman pysyvämmän, jämäkän vaahdon, mikä soveltuukin erinomaisesti pursotettavaksi.
Ruokakermat sopivat mm. suolaisen piirakan valmistukseen. Suolaiset piirakat ovat helppoa tarjottavaa niin juhlassa kuin arjessakin. Valmiiksi maustetut ruokakermat helpottavat ruuanlaittoa.
Kuva: Kerma on jäätelön raaka-aine. Mansikat sopivat kakkuun, kermavaahdon ja jäätelön kera. Kuvaaja: Margit Lindholm/studio Elido
Lisätietoja:
Maito ja Terveys ry, ravitsemusasiantuntija ja viestintäpäällikkö Katariina Lallukka, puh. 0400 566 202 tai katariina.lallukka(at)maitojaterveys.fi
Maito ja Terveys ry on maidon ja maitovalmisteiden tutkitun ravitsemustiedon kokoaja, viestijä ja toimija, alan asiantuntijaorganisaatio. Järjestö perustettiin vuonna 1958. Maito ja Terveys perustaa sanomansa valtion ravitsemusneuvottelukunnan suosituksiin, ja se on tuotemerkkeihin nähden puolueeton. Lisätietoja: www.maitojaterveys.fi
Julkaistu 11.5.2018