Satamaito mukana maitotilojen kannattavuutta ja eläinten hyvinvointia lisäävässä hankkeessa

Satafoodin ja Satamaidon Elinvoimaa ja hyvinvointia maitotiloille -yhteishanke on alkanut. Puolitoista vuotta (01.05.2018-31.12.2019) kestävän kehityshankkeen kokonaistavoitteena on parantaa maitotilojen kannattavuutta ja eläinten hyvinvointia tiloilla. Hanketyöntekijäksi on valittu MMK Mia Valtonen. Mian toimipiste sijaitsee Ulvilassa, Satamaidon tiloissa ja hänet tavoittaa numerosta 0400 168 809 tai mia.valtonen@satafood.net

Kannattava tuotanto ja tuotantoeläinten hyvinvointi ovat tiiviisti sidoksissa toisiinsa. Hyvinvoiva eläin tuottaa usein enemmän, ja suurempi tuotos lisää tilan kannattavuutta. Hankkeen tavoitteena on luoda hyvinvointimittaristo, jonka avulla voidaan arvioida ja parantaa eläinten hyvinvointia maitotiloilla. Tavoitteena on myös parantaa maitotilojen kannattavuutta parantuneen eläinten hyvinvoinnin kautta sekä tarjoamalla tiloille yksilöllistä tilavalmennusta.


Hankkeen toteuttamiseen osallistuvat Satafood Kehittämisyhdistys ry:n lisäksi Osuuskunta Satamaito sekä maidontuotannon sopimustilat. Hanketta rahoittavat Satakunnan, Pirkanmaan ja Pohjanmaan ELY-keskukset Manner-Suomen maaseudun kehittämisrahastosta. Hankkeen yksityinen rahoitus tulee Osuuskunta Satamaidolta.


Julkaistu 3.6.2018

Kerro kavereille: