Maitokaakao on edullinen vaihtoehto palautumisjuomaksi

Maitokaakaon nauttiminen harjoituksen jälkeen näyttäisi olevan hyödyllistä verrattuna verrokkijuomiin ja juomiin, jotka sisälsivät hiilihydraatteja, proteiinia ja rasvaa. Näin kertoo tuore usean tutkimuksen systemaattinen katsaus ja meta-analyysi.

Maitokaakaolla havaittiin joko samanlaisia tai parempia tuloksia urheilusta palautumiseen kuin muilla palautumisjuomilla. Lisää tutkimuksia palautumisjuomista tarvitaan, mutta tämän meta-analyysin perusteella maitokaakaon voi sanoa olevan hyvä vaihtoehto ja varsin edullinen palautumisjuoma.

Maitokaakaossa on lihasten palautumiselle tarpeellisia proteiinia, hiilihydraattia, vettä ja elektrolyyttejä. Maitokaakao on niin ikään tehokas nestetasapainon palauttaja. Näiden ravitsemuksellisten ominaisuuksien takia maitokaakao on kiinnostava mahdollinen palautumisjuoma lisätutkimuksiin.

Lähde:

Amiri M ym. Chocolate milk for recovery from exercise: a systematic review and meta-analysis of controlled clinical trials. European Journal of Clinical Nutrition 2018. https://doi.org/10.1038/s41430-018-0187-x

Lisätietoja:

Maito ja Terveys ry, ravitsemusasiantuntija ja viestintäpäällikkö Katariina Lallukka, puh. 0400 566 202 tai katariina.lallukka(at)maitojaterveys.fi


Julkaistu 1.11.2018

Kerro kavereille: