Kuuma maitokaakao maistuu hiihtoretken jälkeen

Koululaisten talvilomalla on aikaa ulkoilla. Hiihtolenkin, pulkkamäen tai luistelun jälkeen välipalalla maistuu lämmin maitokaakao ja voileipä.

Kaakaon valmistus on pienellekin koululaiselle mahdollista mikroaaltouunissa. Tarvitsee vain sekoittaa kaksi teelusikallista kaakaojauhetta muutamaan desilitraan maitoa ja lämmittää halutun
lämpöiseksi mikroaaltouunissa. Vaihtelua kaakaoon saa mausteilla kuten kanelilla, kardemummalla tai chilijauheella.

Maitokaakao sopii palautumisjuomaksi

Jos urheilee tosissaan ja urheilu on tavoitteellista, maitokaakao sopii palautumisjuomaksi. Tuoreessa tutkimuksessa maitokaakaolla oli enemmän myönteisiä vaikutuksia nuorten voiman kehitykseen kuin hiilihydraattipohjaisella juomalla.

Tutkimuksessa verrattiin maitokaakaon ja hiilihydraattipitoisen urheilujuoman tehoa nuorilla urheilijoilla. Juomien hiilihydraattipitoisuudet olivat yhtenevät. Tutkimukseen osallistui yli sata nuorta.


Kuva maitokaakaosta.  Kuvaaja Antti Hallakorpi, Studio Piquant

Maitokaakaon valmistusvideo
https://www.youtube.com/watch?v=g0rr-t1S-Bk&t=1s [2]

Tutkimus:

Born KA. ym. Chocolate Milk versus carbohydrate supplements in adolescent athletes: a field based study. J Int Soc Sports Nutr (2019) 16:6.

Lisätietoja:

Maito ja Terveys ry, ravitsemusasiantuntija ja viestintäpäällikkö
Katariina Lallukka, puh. 0400 566 202 tai
katariina.lallukka(at)maitojaterveys.fi

MAITO JA TERVEYS RY on maidon ja maitovalmisteiden tutkitun ravitsemustiedon kokoaja, viestijä ja toimija, alan asiantuntijaorganisaatio. Järjestö perustettiin vuonna 1958. Maito ja Terveys perustaa sanomansa valtion ravitsemusneuvottelukunnansuosituksiin, ja se on tuotemerkkeihin nähden puolueeton.

Lisätietoja:
www.maitojaterveys.fi


Julkaistu 14.2.2019

Kerro kavereille: