Kansainvälisenä koulumaitopäivänä ammutaan lähtölaukaus koululuokkien videokisaan

Maito ja Terveys ry järjestää Kansainvälisen koulumaitopäivän kunniaksi koululuokille videokilpailun, jonka teemana on maito ja liikunta. Kisa avataan koulumaitopäivänä keskiviikkona 25.9., jolloin julkaistaan ohjeet kilpailuun. Videoiden tekemiseen luokilla on aikaa kaksi kuukautta.

Videoita julkaistaan kisan aikana Maito ja Terveys ry:n nettisivuilla videoseinällä. Kilpailun päätyttyä raati valitsee voittajat kilpailun kahdessa sarjassa. Molemmissa sarjoissa kolme voittajaa palkitaan luokkaretkirahalla. Raati koostuu yhdistyksen yhteistyöjärjestöjen ja nuorison edustajista.Koulumaitopäivä on FAO:n lanseeraama

Kansainvälisen koulumaitopäivän viettoa maailmalla koordinoi FAO. Päivää on perinteisesti vietetty yli 30 maassa ympäri maailman vuodesta 2000 lähtien. Päivän vieton tarkoituksena on kiinnittää huomiota koulumaidon merkitykseen oppilaiden ravitsemuksessa.

Kansainvälinen koulumaitopäivä kertoo maidon merkityksestä. Lasillinen koulumaitoa on monelle lapselle tärkeä ravintoaineiden lähde ympäri maailman. Kaikille maitoa ei ole tarjolla. Kansainvälinen koulumaitopäivä on tästä poikkeus: silloin monessa maassa oppilaille tarjotaan maitoannos maustamattomana tai maustettuna.

Suomessa koulumaitopäivä on joka koulupäivä. Oppilaille maksuton, täysipainoinen koululounas tukee oppimista. Täysipainoinen lounas sisältää ateriamallin mukaisesti puolet lautasesta kasviksia, neljänneksen perunaa, pastaa, tms, neljänneksen kala-, kasvis- tai liharuokaa, lasillisen rasvatonta maitoa tai piimää ja voideltua täysjyväleipää.


Lisätietoja:
ravitsemusasiantuntija ja viestintäpäällikkö Katariina Lallukka, puh. 0400 566 202 tai katariina.lallukka(at)maitojaterveys.fi

MAITO JA TERVEYS RY on maidon ja maitovalmisteiden tutkitun ravitsemustiedon kokoaja, viestijä ja toimija, alan asiantuntijaorganisaatio. Se perustettiin vuonna 1958. Maito ja Terveys perustaa sanomansa valtion ravitsemusneuvottelukunnan suosituksiin, ja se on tuotemerkkeihin nähden puolueeton.


Lisätietoja: www.maitojaterveys.fiJulkaistu 24.9.2019

Kerro kavereille: