Maito, ei hassumpi juoma palautumiseen – Videokisa koululaisille käynnissä

Maitoa ja maitokaakaota on tutkittu mahdollisena palautumisjuomana. Näiden juomien eduista palautumiselle on näyttöä, mutta samalla on myös päinvastaisia tutkimustuloksia, joissa maidosta tai maitokaakaosta ei ollut etua verrattuna muihin tutkittuihin juomiin. Tutkimuksia tarvitaan lisää mahdollisen yhteyden varmempaan selvittämiseen.

– Koska maito on proteiinin, hiilihydraattien, kalsiumin ja muiden ravintoaineiden lähde ja ravintosisältönsä takia siitä voi olla hyötyä palautumisessa, ja koska on tutkimuksia, joissa maidosta on ollut merkitsevää etua, aihetta on syytä tutkia lisää, todetaan tuoreessa usean tutkimuksen katsauksessa.

Oli miten oli, ei maito hassumpi juoma urheilusta palautumiseen ole. Se sisältää palautumiseen tarvittavia ravintoaineita ja on muutoinkin hyvä osa monipuolista ruokavaliota. Kun sitä nauttii ravitsemussuosituksissa mainitun määrän, puoli litraa päivässä, siitä saa monipuolisesti elimistön tarvitsemia ravintoaineita.

Maito on myös edullinen, helposti saatavissa ja kotimainen elintarvike.

Videokisa maidosta ja liikunnasta jatkuu

Maito ja Terveys ry:n videokilpailu koululuokille maidosta ja liikunnasta jatkuu vielä marraskuun loppupuolelle. Lisätietoja kilpailusta on täällä.

Kilpailun päätyttyä raati valitsee voittajat kilpailun kahdessa sarjassa. Molemmissa sarjoissa kolme voittajaa palkitaan luokkaretkirahalla. Raati koostuu yhdistyksen yhteistyöjärjestöjen ja nuorison edustajista.

Jänis

Lähde:
Alcantara JMA ym. Impact of cow’s milk intake on exercise performance and recovery of muscle funtion: a systematic review. J Int Soc Sports Nutr 2019;16:22. https://doi.org/10.1186/s12970-019-0288-5

Lisätietoja:
ravitsemusasiantuntija ja viestintäpäällikkö Katariina Lallukka, puh. 0400 566 202 tai katariina.lallukka(at)maitojaterveys.fi


Julkaistu 31.10.2019

Kerro kavereille: