Ruokaneuvolive tekee innovatiivista ruokakasvatustyötä. On ollut ilo olla mukana

Ruokaneuvolive tekee innovatiivista ruokakasvatustyötä. On ollut ilo olla mukana.

Ruokatieto on myöntänyt Vuoden ruokakasvattaja 2021 -tunnustuksen Länsi-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten Ruokaneuvolivelle, jota tuottavat ruoka-asiantuntijat Anna Kari ja Janita Kylänpää.

Meillä satamaitolaisilla on ollut ilo tehdä yhteistyötä Ruokaneuvolive-ohjelman kanssa. Lähetyksiä on toteutettu sekä puuro- että piimäherkuista. Kokkailuja on voinut seurata reaaliajassa, lisäksi katsojilla on ollut mahdollisuus kysymysten esittämiseen. Maistuvien reseptien lisäksi ruoka-asiantuntijat ovat antaneet vinkkejä muun muassa monipuoliseen, terveelliseen ruokavalioon.

Piimä-livessä valmistui lähimarjoin maustettuja herkullisia smoothieita ja muffinseja. Kotimaisista viljoista valmistetut, hitaasti kypsytetyt puurot maistuivat tuoreeltaan jouluisissa tunnelmissa, mutta puuroja kannattaa syödä myös muina sesonkeina. Jämäpuurosta valmistui loistava jälkiruoka, kun se tarjoiltiin tyrnikiisselin kera. Samalla vähennettiin ruokahävikkiä.

Vuoden ruokakasvattajien Ruokaneuvolive tekee vaikuttavaa ruokakasvatustyötä tarjoamalla kotitalouksille mahdollisuuden valmistaa ruokaa yhdessä, ohjatusti sekä tukien yhteisöllisyyttä ja uuden oppimista poikkeusajassa mahdollisin keinoin. Innovatiivisen ja ennakkoluulottoman kehitystyön tuloksena syntynyt Ruokaneuvolive on tavoittanut jo yli 500 000 katsojaa ympäri Suomen. Live-lähetyksiä voi seurata Instagramissa tilillä @ruokaneuvolive.

 

Ruokaneuvolive


Julkaistu 1.4.2021

Kerro kavereille: