Ajankohtaista

Satamaidon joulureseptit

Vihdoin on joulu! Nyt saa luvan kanssa nauttia höyryävän kuumasta ja samettisen pehmeästä riisipuurosta.

Joulupuuro

Joulupuuro

4 annosta

2 dl vettä
1 litra täysmaitoa
2 dl puuroriisiä
0,5 tl suolaa
1 manteli

Ohje:
Kiehauta vesi paksupohjaisessa kattilassa, lisää riisit. Anna kiehua muutaman minuutin, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää täysmaito ja hauduta puuroa 40 minuutin ajan kannen alla, välillä sekoittaen. Mausta puuro suolalla, lisää manteli ja sekoita!

 

 

Tarjoa perheelle tai ystäville joulun ihaninta jälkiruokaa eli suussasulavaa glögipannacottaa.

Glögipannacotta

Glögipannacotta

6 annosta

Pannacotta
2 liivatelehteä
1,5 dl maitoa
4 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Kiille
1 liivatelehti
1,5 dl glögitiivistettä
0,5 dl vettä

Ohje:
Pannacotta: Laita liivatelehdet likomaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Mittaa pinnoitettuun kattilaan maito, puolet kermasta, sokeri ja vaniljasokeri. Anna seoksen kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Nosta liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi, liuota ne kuumaan kermaseokseen. Sekoita, lisää loppukerma sekoittaen. Annostele jälkiruokakulhoihin, peitä muovikelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa 4–6 h.

Glögikiille: Laita liivatelehdet likomaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Kaada glögitiiviste ja vesi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Purista vesi liivatelehdestä, liuota glögin joukkoon. Sekoita huolellisesti, anna jäähtyä haaleaksi. Kaada glögikiille varovasti pannacottien päälle. Peitä kelmuilla, anna hyytyä jääkaapissa n. 3 h tai kunnes pinta on hyytynyt.


Julkaistu 14.11.2024

Kerro kavereille:


Ajankohtaista