Nimityksiä Osuuskunta Satamaidossa

Osuuskunta Satamaidon hallintoneuvosto on nimittänyt Anniina Honkasen uudeksi toimitusjohtajaksi. Honkanen on toiminut aikaisemmin varatoimitusjohtajana. Honkanen aloittaa tehtävässään 1.6.2018.

Lue lisää >

Maito säilyy parhaiten kylmässä

Lämmin ilma on haasteellista aikaa maitovalmisteiden säilyvyydelle. Kylmäketjusta on hyvä pitää huolta ruokaostoksilla ja mökkireissuilla. Kun maitoa säilytetään

Lue lisää >

Kerma kertoo juhlasta, rahkalla voi keventää

Äitienpäivä, koulujen päättäjäiset, ylioppilasjuhlat lähestyvät. Juhlatarjoilun miettiminen on ajankohtaista. Kermakakku on hyvä ja perinteinen juhlakakku. Se on helppo

Lue lisää >

Koululaiset suosivat rasvatonta maitoa

Rasvaton maito on kouluissa ykkösjuoma. Viime lukuvuonna (2016-2017) rasvattoman maidon osuus kouluissa käytetystä maidosta oli 64 prosenttia. Kymmenessä

Lue lisää >

Maito on tehokas palautumisjuoma naisurheilijoille

Maidon nauttimisella liikunnan jälkeen oli myönteistä vaikutusta lihaksille ja palautumiseen naisurheilijoilla, selvisi tuoreesta irlantilaistutkimuksesta. Toistuvaa juoksua ja hyppimistä

Lue lisää >

Satamaidon kerma kuuluu pääsiäisen herkkuihin

Juhlapyhiin, kuten pääsiäiseen, kuuluu kiinteästi hyvä ruoka. Olkoon valintasi pääsiäispöydän herkuksi suolaiset piirakat, mämmi, pasha tai leivonnaiset, on

Lue lisää >

Satamaidon toimitusjohtaja vaihtuu

Osuuskunta Satamaitoa vuodesta 2001 johtanut toimitusjohtaja Jarmo Oksman eroaa osuuskunnan palveluksesta. Operatiivisesta toiminnasta vastaa varatoimitusjohtajana laatu- ja tuotekehityspäällikkö

Lue lisää >

Nainen, pidä huoli luistasi

Kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3. on hyvä aika miettiä omia elämäntapojaan. Syönkö säännöllisesti ja monipuolisesti? Saako luustoni riittävästi rakennusaineita? Liikunko?

Lue lisää >

Maito on lapsen ruokajuoma

Lapsille tarjotaan ruokajuomaksi rasvatonta, D-vitaminoitua maitoa tai piimää, sanotaan tuoreissa varhaiskasvatuksen ruokailusuosituksissa. Muita nestemäisiä maitovalmisteita suositellaan rasvattomina tai

Lue lisää >

Ravitsemuskatsaus 2/2017 on julkaistu

Ravitsemuskatsaus-lehden vuoden toinen numero on julkaistu teemalla ”Ravitsemus on osa kokonaisuutta”. Lehdessä käsitellään mm. D-vitamiinia, jodia, mikrobeja ja

Lue lisää >