Ajankohtaista
21.9.2017
MAIDON TAKANA: Hyvinvointi etusijalla
Kello on kuusi aamulla ja syksy on selvästi tuloillaan, sillä ilma on selkeästi jo viileä. Merikarvialla, Leppijärventien varressa,...
15.9.2017
Maailma juhlii koulumaitoa huomenna
Maitolähettiläs viettää päivää vanhassa koulussaan – Kannustan kaikkia koululaisia tarttumaan maitolasiin koululounaalla, vinkkaa Maitolähettiläs Katri Rantanen. – Huomenna...
9.9.2017
Maito ja maitovalmisteet – hyvä vai paha?
Maito ja maitovalmisteet edistävät ravitsemussuositusten toteutumista ja voivat suojata yleisiltä kroonisilta sairauksilta. Sen sijaan hyvin vähän haittavaikutuksia on...
5.9.2017
MAIDON TAKANA: Yyteri ja Uma uusimpia lehmien eliittikerholaisia Satakunnassa
Lehmillä on olemassa oma eliittikerhonsa. Kyseessä ovat satatonnarit. 100-tonnin kantakirjaluokkaan on jälleen kesän aikana merkattu myös uusia satakuntalaisia...
26.8.2017
MAIDON TAKANA: Sukupolvenvaihdoksen myötä nuoret pojat isänniksi
Siikaisten Otamoilla, Vanhatalo Holsteinilla, elettiin kesäkuussa 2017 muutosten aikaa. Sukupolvenvaihdoksen myötä reippaan 100 lypsylehmän tilan isänniksi tulivat Heikki...
23.8.2017
Elokuussa herkutellaan mustikkapiirakalla
Nyt on mustikka-aika ja mustikkapiirakan teemakuukausi. Ohjeita on erilaisia, mutta monen kanssa maistuu maito, vaniljakastike tai vaikka vaniljajäätelö...
20.8.2017
Tärkeä askel kohti tulevaisuutta
Satamaidon Ulvilan meijeri vihittiin käyttöön Meijerin tilat Porissa eivät mahdollistaneet enää kasvua, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jäi uusien tuotantotilojen...
12.8.2017
Pinaattipaukku käynnistää aamun
Maitolähettiläs Katri Rantanen muistuttaa koululaisia aamupalan tärkeydestä – Ilman aamupalaa keskittyminen on huonoa. Koululaisen jaksamisen kannalta aamupala on...
3.8.2017
MAIDON TAKANA: Tuottajamyynti on nimensä mukaisesti maitotilojen oma kauppa
Kävellessä Hallituskatua Satamaidon toimiston ikkunoiden ja ravintola Buccon sisäänkäynnin ohitse, voi silmiin osua Satamaidon sisäpihalla kyltti, jossa lukee...
1.8.2017
MAIDON TAKANA: Jo 30 vuotta laatumaitoa
Niemen lypsykarjatilan keittiön seinää peittää monta kunniakirjaa. Nykyisen tilallisen, Marika Apiliston, vanhemmat on palkittu myös Walter Ehrströmin mitalilla...